Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 23:11 - Сбогом Украйна .Филмът свърши
Автор: arrow007 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5818 Коментари: 6 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Спасителите“ повече не дават и пет пари на Украйна

Международния Валутен Фонд (МВФ) заключи, че е подходил „твърде оптимистично“ към Украйна, когато в края на месец Април МВФ одобри отпускането на стабилизационен кредит от $ 17 млрд. на страната, които тя трябваше да получи до 2016.

image

През май Киев получи 3.2 милиарда долара, а през септември – още 1.39 милиарда. Това е нищожна сума, която практически не вдъхна никаква стабилност във фалиралата държава.

Тези дни от фонда потвърдиха, че Украйна „едва ли ще получи нов транш“, поне не и тази година. На страната е нужен кредита от $ 17 млрд., но и още поне толкова, за да бъде спасена от банкрута. Става ясно обаче, че МВФ няма никакво намерение да спасява Украйна.

Причините са няколко. Както още преди една година писах в мой анализ – Запада няма достатъчно свободни средства, които да отпусне на Украйна. Още тогава беше изчислено, че на страната са нужни над $30 млрд., за да не изпадне в положението, в което практически вече навлезе. Затова изявлението на МВФ, че са подходили „твърде оптимистично“ звучи нелепо: експертите много добре знаеха в какво положение е икономиката на Украйна, знаеха, че промишления Югоизток ще фалира, ако скъса икономическите връзки и потоци с Русия, знаеха и че на страната са нужни над $30 млрд. Изведнъж обаче, отпуснаха нищожни суми на Киев и след това започнаха да бавят траншовете. При това положение е излишно дори да се подхвърлят подобни сумички. Ако кредита от $17 млрд. изобщо бъде изплатен, то с това темпо и ентусиазъм Киев ще получи цялата сума след доста години – така тези дребни траншове просто ще се изгубят, ще бъдат похарчени, друга част ще бъде открадната…

Това, че западните „благодетели“ на Украйна нямат свободни средства потвърди и експерт от МВФ, цитиран от „Дневник“ като една от причините кредитирането да бъде замразено. Другата причина беше изложена на дипломатически език: Украйна бави икономическите и антикорупционни реформи. На прост език – новия олигарх, не е по-различен от стария и неговата свита. И МВФ знае много добре къде ще отидат парите, които трябваше да отпусне на Украйна.

Когато всички си затваряхме очите за въоръжените радикали, които окървавиха „Евромайдана“ събитията в Украйна и „допустимите граници на дискусията“ в медиите бяха доста еднообразно изложени. Изведнъж човекът, който пръв предложи Украйна да влезе в НАТО и докара преговорите за асоциацията на Украйна с Европейския съюз се превърна във враг на „европейското бъдеще“ (каквото и да значи това празно клише) на Украйна. Но не се споменаваше, че Янукович предложи асоциацията да бъде отложена чак, когато на сцената се появи Международния валутен фонд. На Украйна бе предложен много по-изгоден кредит от Китай и досегашния ѝ „спонсор“ – Русия, от който години наред получаваше финансова помощ и полу-безплатен газ.

Едва тогава на „Евромайдана“ се появиха радикалите и провокаторите с пистолети и дори автоматично оръжие в ръцете си. Всичко завърши със свалянето на Янукович и инсталирането на марионетното правителство в Киев.

После новия олигарх – Петро Порошенко изведнъж се превърна от „засрамения олигарх“, както го наричаха американците по времето преди и когато работеше като външен министър в кабинета на Янукович, в „проевропеец“. Същия този олигарх замрази временно асоциацията на Украйна с ЕС, докато Брюксел продиктува възможно най-неизгодните условия, тъй че да спечели Западна Европа, а Украйна да отвори пазарите си и да се преориентира към нея по възможно най-неизгодния за самата нея начин. В крайна сметка Украйна се асоциира с ЕС, но новата еврокомисия побърза да залости вратите на евросъюза до 2020 г. Тогава почнаха и изказванията на хора като Барозу, като външния министър на Германия, че общо-взето Украйна не може да бъде приета в съюза заради икономическото си състояние, заради войната и заради това, че половината от гражданите ѝ не са съгласни. Тоест, започнаха да казват истината, която обаче криеха, когато пристигаха в Киев да подкрепят протестите и свалянето на Виктор Янукович.

По това време се представяше, че едва ли не Европа, САЩ и МВФ се „карат“ с Русия кой да отпусне кредит на страната, за да я спаси от фалит. Ясно е, че Москва изхранваше Украйна и ѝ даваше газ, за да я държи под свое влияние. Но вместо да си разделят културно, както подобава на велики сили, те избраха „всичко или нищо“. Накара страна, намираща се между Европа и Русия с „малцинство“ от над 20 млн.души етнически руснаци да избира само между Митническия съюз или ЕС. А това, както много преди „Евромайдана“ казваше Ангела Меркел не е правилно.

Виктор Янукович отказа кредита от МВФ (и някои „дребни“ корпоративни прищевки на САЩ основно в енергийната сфера), просто защото той е неизгоден, беше ясно че няма да се изплаща редовно и заради тежките изисквания икономическата и социалната обстановка щяха да се влошат, както става винаги, дотолкова, че той така или иначе щеше да бъде свален. А да не забравяме, че след броени месеци предстояха нови избори – тогава Янукович щеше да си отиде без да се налага силовото му сваляне, без да избухне войната в Източна Украйна и най-вече: без Руската Федерация да си върне Крим. Но целта не беше нито спасяването на Украйна, нито запазването на мира и въобще това, което беше Украйна като държава. И това не беше желание на Европа, а на Вашингтон.

В крайна сметка, както ние „антиевропейците“ (заклеймени за такива, защото за някои хора интереса на Европа се разминава очевадно с този на Вашингтон) казвахме – Украйна няма да получи нищо. Украйна беше излъгана, че има място в ЕС, че ще ѝ се отпусне кредитиране.

И така. Украйна окончателно фалира. Прие неизгодните условия на МВФ, които Янукович отказа да приеме, сред които:

  • да увеличи сметките за газ за украинците с цели 30%;
  • замразяване на заплатите и пенсиите;
  • съкращения в държавния бюджет;
  • намаляне на енергийните субсидии;

и още куп други. Но МВФ е един патологичен лъжец и колонизатор, който превръща държавите, които спасява в „бананови републики“. На същия принци години наред „спасяваха“ Африка и накрая бедността се увеличи 20-30 пъти в „спасяваните“ африкански държави. За тях Украйна не е по-различна от африканските държави. И защо МВФ накара Киев да приложи „шоковата терапия“ и на Украйна, след като от фонда обявиха, че тези мерки само са влошили положението в Европа?!

Времето на евтините приказки свърши и когато дойде време да се спазват обещанията и да се дават пари новите приятели на Украйна започнаха да мрънкат. От всички „спасители“ остана само един – американските данъкоплатци, но по всичко личи, че официален Вашингтон също няма намерение да дава пари на Украйна. Те дори се колебаят дали да дадат военна помощ на правителството в Киев…





Гласувай:
29


Вълнообразно


1. asthfghl - !
19.12.2014 09:46
+1
цитирай
2. gosho568 - Само така!
19.12.2014 13:10
Само така!
цитирай
3. ykpaina - :)))
19.12.2014 13:42
В Америка бият негрите!
Русия е велика!
Украйна не може да съществува без Русия!
Украйна вече е фалирала, а Русия е най-великата страна в света, която точно днес е в най-голям подем в цялата си история!
Етническите руснаци в Украйна са около 8 милиона.
Всичко останало в този пасквил също е далеч от реалността...
Абе това да не е блог на кремлядската подлога психично волен сидеров?
цитирай
4. lyubomircholakov - Личи си как американопитеките, ...
19.12.2014 14:14
Личи си как американопитеките, най-вече укрите-неонацисти, няма какво да отговорят! :-) И наближава зима без газ и без въглиша от Донбас! Много тъжно и студено...
цитирай
5. vencivaleri1951 - В Америка отдавна не бият негрите-убиват ги
19.12.2014 18:09
ykpaina написа:
В Америка бият негрите!
Русия е велика!
Украйна не може да съществува без Русия!
Украйна вече е фалирала, а Русия е най-великата страна в света, която точно днес е в най-голям подем в цялата си история!
Етническите руснаци в Украйна са около 8 милиона.
Всичко останало в този пасквил също е далеч от реалността...
Абе това да не е блог на кремлядската подлога психично волен сидеров?


Русия наистина е велика и колкото да иронизирате от това не може да избягате.
Да, парите имат свойството да девалвират-рублата и доларът понякога тоже.
Не девалвират обаче писатели, поети, музиканти, художници, склуптори, архитекти. Покажете ми значителна трупа по света ако е театрална да не играе пиеси по руски автори, ако е оперна да не представя руски композитори, ако е балетна да не гастролира руски талант в нея...Това са вечните стойности в живота. Елада я няма , но хората до днес знаят кой е Омир, Сократ, Платон и Аристотел.
Рим го няма , но и днес се чете Петроний, Овидий и проче. Будят интерес останалото от ръката на човешкия гений. Ще дойде ден и доларът заедно с рублата вероятно ще изчезнат. Ще остане творчеството на киевляните Висоцки и Булгаков например. Украина, или това което ще е останало от нея обаче няма да имат възможността да говори за тези двама велики творци като за свои защото е направила своя цивилизационен избор-Бандера .
Украйна наистина фалира. И не материалния фалит е толкова страшен колкото моралния.
Колкото до Русия . Кое по точно намаля в русия?
-Енергоносителите, металите, златото и съпоценните камъни, територията, горите, водите. Не летят в космоса ли, военните им дезертират.
Ако имаме време "поживем увидим" Украйна

ПС Моля те разтълкувай ми от къде носи името си Украйна. И не беше ли преди това тази територия наричана Малорусия, а украинците малоруси. Това пък от къде беше?:)
цитирай
6. getmans1 - Само си представям, какви “мили хора и наши приятели“ щяха да бъдат украинците ако бяха последвали Янукович и Путин ...
19.12.2014 21:04
Русия наистина е велика и колкото да иронизирате от това не може да избягате.
Да, парите имат свойството да девалвират-рублата и доларът понякога тоже.
Не девалвират обаче писатели, поети, музиканти, художници, склуптори, архитекти. Покажете ми значителна трупа по света ако е театрална да не играе пиеси по руски автори, ако е оперна да не представя руски композитори, ако е балетна да не гастролира руски талант в нея...Това са вечните стойности в живота. Елада я няма , но хората до днес знаят кой е Омир, Сократ, Платон и Аристотел.
Рим го няма , но и днес се чете Петроний, Овидий и проче. Будят интерес останалото от ръката на човешкия гений. Ще дойде ден и доларът заедно с рублата вероятно ще изчезнат. Ще остане творчеството на киевляните Висоцки и Булгаков например. Украина, или това което ще е останало от нея обаче няма да имат възможността да говори за тези двама велики творци като за свои защото е направила своя цивилизационен избор-Бандера .
Украйна наистина фалира. И не материалния фалит е толкова страшен колкото моралния.
Колкото до Русия . Кое по точно намаля в русия?
-Енергоносителите, металите, златото и съпоценните камъни, територията, горите, водите. Не летят в космоса ли, военните им дезертират.
Ако имаме време "поживем увидим" Украйна

ПС Моля те разтълкувай ми от къде носи името си Украйна. И не беше ли преди това тази територия наричана Малорусия, а украинците малоруси. Това пък от къде беше?:)[/quote]

... а сега са бандеровци, нали така Чичо Венци между другото, нали си даваш сметка че повечето руски класици са ИМЕННО РУСКИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: arrow007
Категория: Бизнес
Прочетен: 442931
Постинги: 266
Коментари: 207
Гласове: 368
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031